top of page
  • Writer's pictureMick Visser

Een kleine verandering maakt een grote verbetering

Stabiliteit is een vereiste om goed te kunnen bewegen binnen sport. Zeker bij contactsporten waarbij je te maken hebt met externe ruis (invloeden van buiten af). Door hier op te trainen kunnen de bewegingen die je maakt gecontroleerd worden uitgevoerd. De kleine omliggende spieren worden beter aangestuurd en het vermogen om te reageren op ruis wordt beter.


Een verminderde coördinatie is een van de meest beperkende factoren voor iedere sporter.

De veranderingen in het patroon zorgen er voor dat het lichaam zich moet aanpassen, dit gebeurt ook in het veld. Binnen elke sport is er ruis waar je rekening mee moet houden. Denk aan je tegenstander, het weer en de ondergrond waar je mee te maken hebt.


In het filmpje hier onder train ik Dennis op stabiliteit en coördinatie. De ronde bal wil alle kanten op en Dennis moet zijn oefening dus goed coördineren om niet te vallen. Probeer hiermee te starten. Lukt dit goed? Dan kan je het lastiger maken voor jezelf door er nog meer ruis aan toe te voegen. Dit doen wij door de oefening van Dennis te verstoren. ik verstoor zijn beweging door tegen de bal te tikken, slaan, te duwen en te trekken.


Word een betere sporter en voeg stabiliteit, coördinatie en ruis toe aan je training. Bekijk het filmpje hieronder ter inspiratie. Enjoy!Het is belangrijk dat je eerst comfortabel bent met het uitvoeren van de oefening en later de oefening lastiger gaat maken. Usain Bolt leerde ook eerst kruipen voordat hij Olympisch kampioen werd bij het sprinten.


Comments


bottom of page